قلب وروق


پزشکی

 

تیتر : نشانه هاي بيماريهاي قلبي و اصول پيشگيري از آنها
خلاصه : بيماريهاي قلب و عروق علت اصلي مرگ و مير و از عوامل مهم ناتواني هاي افراد ديابتي است .
متن کل خبر : بيماريهاي قلب و عروق علت اصلي مرگ و مير و از عوامل مهم ناتواني هاي افراد ديابتي است . مهمترين علت پيدايش بيماريهاي -قلبي -عروقي ،تصلب شراين مي باشد . تصلب شراين باعث مي شود که سرخرگ هاي گوناگوني که به قسمتهاي مختلف بدن خون مي رسانند ، بتدريج سخت و تنگ گردند و توانايي آنها براي انتقال اکسيژن و مواد غذايي به سلول هاي بدن کاهش يابد .عواملي هستند که موجب سريعتر شدن تصلب شراين ميگردند.و در صورت وجود آنها احتمال پيدايش بيماريهاي قلبي و عروقي افزايش پيدا مي کند . براي پيشگيري از پيدايش بيماريهاي قلبي -عروقي و مرگ و مير و ناتواني ناشي از آنها ، بايد اين عوامل خطر را بشناسيد و به توصيه هاي پزشکي لازم توجه نماييد . عوامل خطر براي بيماريهاي قلب و عروق عبارتند از : سن بالا ، جنس مذکر ، سابقه خانوادگي سکته قلبي زودرس ، فشار خون بالا ، افزايش چربي هاي خون (بويژه کلسترول ) ، بيماري قندي ، سيگار کشيدن ، چاقي ، کم تحرکي و اختلال در انعقاد خون .
با توجه به اينکه ديابت از عوامل خطر بيماريهاي قلبي عروقي است و معمولا با عوامل خطر ديگر همراهي دارد (وگاهي شايد ايجاد کننده آنها باشد مبتلايان به ديابت بايد بيش از ديگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند . پژوهشهاي فراوان پزشکي نيز نشان داده اند که عوامل خطر قلبي -عروقي در مبتلايان به ديابت نوع 2 شايعتر است .
بيماريهاي قلبي عروقي را مي توان به سه گروه عمده تقسيم کرد :
* بيماريهاي عروق کرونر قلب
* حوادث عروقي مغز
* بيماريهاي رگهاي محيطي بزرگ


بيماريهاي عروق کرونر قلب
قلب يک پمپ عضلاني به اندازه مشت گره کرده انسان است که در هر دقيقه بطور متوسط 60 تا 100 بار مي تپد و خون را در بدن به گردش در مي آورد . گردش خون سبب مي شود که اکسيژن و مواد غذايي به اعضاي بدن برسد و مواد زايد ناشي از فهاليت سلولهل نيز دفع گردد .عضله قلب هم از اين قاعده مستثني نيست . وبايد خون رساني مناسبي داشته باشد . تا عمل حياتي خود را بدرستي انجام دهد . خونرساني به عضله قلب توسط رگهايي موسوم به سرخرگهاي کرونر صورت مي گيرد رسيدن خون به قلب و ميزان فعاليت عضله قلب تا حدي مشابه وضعيت عرضه و تقاضا است ؛هر چه قلب فعاليت بيشتري داشته باشد به خون بيشتري احتياج خواهد بود . سرخرگهاي کرونر بايد بتوانند اين افزايش نياز را تامين کنند و گرنه سلولهاي عضله قلب با مشکل کم خوني روبرو خواهند شد.
تصلب شراين و همچنين پيدايش لخته ها درون رگهاي کرونر سبب مي شود که خونرساني به سلولهاي عضله قلب کاهش يابد .در نتجه کمبود اکسيژن و مواد غذايي و انباشت مواد زائد در عضله قلب ، دردي پديد مي آيد که به درد قلبي يا آنژطن صدري معروف است اگر سرخرگ کرونر بطور کامل بسته شود ، سلولهاي قلبي مربوط به آن حوزه خواهند مرد که به اين وضعيت انفاکتوس يا سکته قلبي مي گويند . گاهي نيز در اثر اختلال شديد و گسترده در کارکرد عضله قلب ،مرگ ناگهاني رخ ميدهد.

نشانه هاي مهم بيماريهاي قلبي

1- درد قفسه سينه : اين درد فشارنده در ناحيه پشت جناغ سينه احساس مي شود و ممکن است به گردن ، دستها ، پشت ويا شکم هم انتشار يابد . آنژين صدري اغلب هنگام کارهاي بدني يا فشارهاي روحي و رواني که فعاليت قلب افزايش پيدا مي کند ، بروز مي نمايد و معمولا با استراحت ي نيتروگلسيرين زيرزباني تسکين مي يابد اگر درد با استراحت يا چندين دقيقه پس از مصرف قرص زير زبان بهبود نيافت و ويزه اگر همراه با تنگي نفس ، تهوع و تعرق شديد بود ، ممکن است نشانه سکته قلبي باشد . بدليل اختلال در اعصاب محيطي ، شدت نشانه هاي بيماري قلبي در افراد ديلبتي ممکن است کمتر از ميزان مورد انتظار باشد . از اين رو شما که به ديابت مبتلا هستيد بايد بطشتر مراقب باشيد و بموقع به پزشک مراجعه کنيد البته درد هاي سينه فقط نشانه بيماري قلبي نيست و ممکن است در اثر بيماري گوارشي يا ريوي نيز پديد آيد .

2- تنگي نفس : احساس تنگي نفس مي تواند از نشانه هاي بيماري عروق کرونر قلب باشد گرچه در بسياري از بيماريهاي تنفسي و ... نيز اين حالت پديد مي آيد.

3- تپش قلب : در اين وضعيت ، فرد بطور ناراحت کننده اي ضربان قلب خود را احساس مي کند . تپش قلب در حالتهاي اضطراب و برخي بيماريهاي ديگر قلبي نيز ممکن است پديدار شود.

4 - خيز يا ادم :در مراحل پيشرفته تر بيماري قلبي که کارکرد پمپ قلب اشکال پيدا مي کند ، مايع موجود در بافتهاي بدن بطور کامل تخليه نمي شود و در زير جلد انباشته مي گردد. البته خيز يا آدم در نتجه بطماريهاي وتريسي پاها ، بيماري کبد ، اختلالات کليوي و ... نيز ممکن است پديد آيد .


حوادث عروقي مغز ( سکته مغزي )
هنگامي که رگهاي تغذيه کننده مغز بشدت آسيب ببيند ، خون به سلولهاي مغزي نمي رسد و آنها دچار مرگ خواهند شد . که به اين حالت سکته مغزي مي گويند . سکته مغزي هم در اثر تنگي و بسته شدن رگهاي مغز پديد مي آيد و هم بدنبال پاره شدن و خونريزي رگهاي مغز . مهمترين عامل خطر براي حوادث عروقي مغز افزايش فشار خون است . خطر سکته مغزي در مبتلايان به ديابت که فشار خون بالا هم دارند ، دو برابرافرادي است که تنها به پرفشاري خون دچار هستند . اين همسئله اهميت کنترل فشار خون در بيماري ديابت را آشکار تر مي سازد . نشانه هاي حوادث عروقي مغز بسته به اينکه کدام قسمت مغز اختلال خونرساني پيدا کند ، بسيار گوناگون هستند . کرختي يا ضعف حرکتي شديد در يک نيمه بدن و نابينايط يا تاري ديد زودگذر يک چشم از جمله نشانه هاي حوادث عروقي مغز مي باشند .

بيماريهاي رگهاي محيطي

منظور از بيماريهاي رگهاي محيطي بيماريهايي است که عروق غير رگهاي قلب و مغز را گرفتار مي کنند . اين بيماريها معمولا در نتيجه تنگ شدن رگهايي که خون را به پاها و دستها مي رسانند ، پديد مي آيند.کاهش خونرساني به پاها به سبب دو نوع عارضه مي شود .


1- قانقاريا يا گانگرن : مرگ بافتي در اثر رسيدن خون به اندامها که در نهايت به قطع آن اندام مي انجامد.

2 - لنگش متناوب : بعلت تصلب رگهايي که خون را به اندامهاي تحتاني برسانند ، پس از مدتي راه رفتن درد شديدي معمولا در عضلات پشت ساق پا بوجود مي آيد که باعث لنگيدن مي شود .

بطور کلي احتمال اينکه مبتلايان به ديابت نياز به قطع قسمتي از پاهايشان پيدا کنند ، 15 تا 40 برابر افراد غير مبتلا به ديابت است . بنابراين پايبندي به توصيه هاي مربوط به پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي و نيز رعايت اصول مراقبت از پاها ، براي افراد ديابتي بسيار اهميت دارد .

اصول پيشگيري از بيماريهاي قلب و عروق در افراد ديابتي

1- چربي بويژه کلسترول خون خود را کاهش دهيد .
کلسترول که نوعي چربي است ، در پيدايش و گسترش تصلب شراين نقش مهمي دارد زيرا مي تواند در ديواره رگها رسوب کند و همراه با عوامل ديگر به تنگي و بسته شدن سرخرگها بيانجامد . کلسترول دو نوع مهم دارد - کلسترول بد LDL که موجب بسته شدن رگها و بيماري قلبي -عروقي مي شود 2-کلسترول خوب (LDH) که کلسترول اضافي بدن را از بافتها خارج مي کند و خطر بيماري قلبي را مي کاهد .نوعي از کلسترول که بايد غلظت کمي در خون داشته باشد ، همان نوع بد يا LDL است . شما مي توانيد با مصرف غذاهاي پرچربي و رعايت توصيه هاي پزشکتان ، چربي خون خود را در سطح مناسب نگه داريد .

2- فشار خون خود را کنترل کنيد .
فشار خون بالا افزون براينکه فشار بيشتري برقلب وارد مي سازد و نياز آن بخون را افزايش مي دهد ، روند تصلب شراين را تسريع مي کند. و سبب آسيب اعضاي گوناگون بدن هم مي شود .

3 - وزن خود را در حد مطلوب نگه داريد .
چاقي عامل خطر مهمي براي افزايش فشار خون است .همچنين چاقي يا اضافه وزن موجب افزايش مقاومت سلولهاي بدن نسبت به انسولين مي شود.شما بايد زير نظر يک پزشک يا متخصص تغذيه وزن بدنتان را به ميزان متناسب با قد ، جنس وسن خود برسانيد

4 - سيگار نکشيد
استعمال دخانيات سبب افزايش ضربان قلب و در نتيجه کار قلب مي شود و فشار خون را هم بالا مي برد . همچنين سيگار با اثر روي عوامل انعقادي و نيز تغليظ خون ، احتمال تشکيل لخته و بسته شدن سرخرگها را افزايش مي دهد . افزون بر اين ، سيگار با اثر بر روي رگهاي کوچک ،خونرساني به بخشهاي انتهايي اندام ها را مختل مي کند و اين عارضه در افراد ديابتي که گرفتاري اعصاب محيطي نيز دارند ، بسيار مهم است و خطر قطع عضو را باز هم افزايش مي دهد اين آثار جدي از آثار سرطان زايي سيگار است .که موجب ناتواني و مرگ خواهد شد . امروزه سيگار مهمترين علت قابل پيشگيري سرطان بشمار مي رود .

5- قند خون خود را کنترل کنيد .
کنترل دقيق قند خون ، هم بطور مستقيم و هم بطور غير مستقيم ، نقش مهمي در پيشگيري از بيماريهاي عروقي مي تواند داشته باشد .


6 - فعاليت ورزشي منظم داشته باشيد .
پژوهشهاي پزشکي نشان داده اند که داشتن يک زندگي کم تحرک ، صرف نظر از عوامل خطر ديگر ، احتمال ديابت ، چاقي و بيماري کرونر قلب را افزايش مي دهد . پياده روي ، دوچرخه سواري ، تنيس روي ميز ، باغباني و دويدن آرام فعاليتهاي بدني هستند که اثر مفيدي بر تندرستي شما خواهند داشت . توصيه مي شود که روزانه 30 دقيقه به فعاليتهاي بدني بپردازيد اين ميزان فعاليت را مي توانيد در سه دوره 10 دقيقه اي نيز انجام دهيدhttp://www.google.com/imgres?hl=en&sa=X&tbo=d&biw=1024&bih=675&tbm=isch&tbnid=67x1vcPpywGX6M:&imgrefurl=http://pezeshkweb.com/%3Ftag%3D%25D8%25A8%25DB%258C%25D9%2585%25D8%25A7%25D8%25B1%25DB%258C-%25D9%2582%25D9%2584%25D8%25A8%25DB%258C-%25D8%25B9%25D8%25B1%25D9%2588%25D9%2582%25DB%258C&docid=HQzOdjKdd8GXJM&imgurl=http://pezeshkweb.com/wp-content/uploads/2012/08/bimariye-ghalbi.jpg&w=300&h=439&ei=n22rUInbF5Go0AWYy4GAAQ&zoom=1&iact=rc&dur=1026&sig=114106688097718698033&page=1&tbnh=145&tbnw=99&start=0&ndsp=23&

اضطراب و استرس در محل کار، زنانی که کمتر از 50 سال دارند را در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی قرار می ‌دهد.

به گزارش بی ‌بی سی، نتیجه تحقیقات محققان دانمارکی در زمینه‌ های محیطی و اشتغال حکایت از آن دارد که فشار کاری بر زنان زیر 50 تا 60 سال اثر مخرب می ‌گذارد. بر مبنای این تحقیق به ‌ویژه زنان پرستار در معرض ابتلا به عوارض ناشی از اضطراب و استرس محیط کار قرار دارند.

بنیاد قلب انگلیس می ‌گوید: افرادی که در کار دچار استرس می‌ شوند باید تلاش کنند تا با اتکا به مثبت نگری عوامل استرس ‌زا را از خود دور کنند. شواهدی نیز مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی به ‌دلیل فشار کار در مردان نیز وجود دارد اما به‌ دلیل شیوع بیشتر اضطراب در زنانی که کار می ‌کنند در این مطلب به تحقیق درباره این مسئله پرداخته شده است.

در این تحقیق محققان درباره فشار کار در بیمارستان ‌ها از بیش از 12 هزار پرستار 45 تا 64 ساله سؤال کردند و وضعیت سلامت این افراد را به‌ مدت 15 سال مورد بررسی قرار دادند.

طی این 15 سال 580 نفر از این پرستاران به‌ دلیل ابتلا به عوارض موضعی قلبی، 369 نفر از آنان به ‌دلیل ابتلا به آنژین و 138 نفر دیگر به ‌دلیل بروز سکته قلبی در بیمارستان بستری شدند. پس با مد نظر قرار دادن فاکتورهای خطرناک نظیر سیگار کشیدن و دیابت، محققان به این نتیجه رسیدند آن هایی که دچار فشار کاری هستند 35 درصد بیشتر از آن دسته از پرستارانی که می ‌توانند فشارهای کاری را تحمل کنند یا در کارشان فشار کمتری را متحمل می‌ شوند در معرض ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌ گیرند.

اما زمانی که آنان نتایج را براساس سن و سال مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند که عوارض و بیماری ‌های قلبی، زنان 50 سال یا زیر 50 سال را بیشتر تهدید می ‌کند. محققان دانمارکی بیمارستان دانشگاه گلوستروپ می ‌گویند: بر مبنای این تحقیق مشخص شد که سن ابتلا به عوارض قلبی در زنان پایین آمده است. آن ها می ‌افزایند: به ‌نظر می‌ رسد که فشارهای ناشی از کار، تاثیرات بسیار مخرب‌ تری بر وضعیت سلامت زنان جوان ‌تر می ‌گذارد.

استرس قسمت طبیعی زندگی ما است. اما اگر بیش از حد مجاز باشد ممکن است به ‌صورت بیمارگونه جلوه کند و زندگی فرد را به خطر اندازد. داشتن استرس کم می ‌تواند با به ‌وجود آوردن انگیزش شغلی و بهبود عملکرد افراد، مثبت و سازنده عمل کند ولی درصورتی‌ که استرس فرد زیاد شود نه فقط با اضطراب و افسردگی همراه خواهد بود بلکه موجب وقوع بیماری ‌های جسمانی از جمله حملات قلبی، زخم معده و سکته می ‌شود.

استرس و فعالیت شغلی زنان و وقت کمتری که آنان صرف سلامتی خود می‌ کنند، علاوه بر احتمال بروز عوارض قلبی در زنان زیر سن 50 سالگی موجب پایین آمدن ایمنی بدن زنان و ابتلای بیشتر آنان به برخی از اختلالات هورمونی می ‌شود. جدیدترین یافته‌ های علمی نشان می‌ دهد که استرس نقش مؤثری در اختلالات هورمونی دارد به‌ طوری‌که می تواند موجب به هم خوردن نظم دوره‌ های ماهانه در زنان شود و عوارض دیگری در سنین بالاتر از جمله ابتلا به مشکلات روحی و ناباروری را به همراه داشته باشد.

اضطراب و استرس در محل کار، زنانی که کمتر از 50 سال دارند را در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی قرار می ‌دهد.

به گزارش بی ‌بی سی، نتیجه تحقیقات محققان دانمارکی در زمینه‌ های محیطی و اشتغال حکایت از آن دارد که فشار کاری بر زنان زیر 50 تا 60 سال اثر مخرب می ‌گذارد. بر مبنای این تحقیق به ‌ویژه زنان پرستار در معرض ابتلا به عوارض ناشی از اضطراب و استرس محیط کار قرار دارند.

بنیاد قلب انگلیس می ‌گوید: افرادی که در کار دچار استرس می‌ شوند باید تلاش کنند تا با اتکا به مثبت نگری عوامل استرس ‌زا را از خود دور کنند. شواهدی نیز مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی به ‌دلیل فشار کار در مردان نیز وجود دارد اما به‌ دلیل شیوع بیشتر اضطراب در زنانی که کار می ‌کنند در این مطلب به تحقیق درباره این مسئله پرداخته شده است.

در این تحقیق محققان درباره فشار کار در بیمارستان ‌ها از بیش از 12 هزار پرستار 45 تا 64 ساله سؤال کردند و وضعیت سلامت این افراد را به‌ مدت 15 سال مورد بررسی قرار دادند.

طی این 15 سال 580 نفر از این پرستاران به‌ دلیل ابتلا به عوارض موضعی قلبی، 369 نفر از آنان به ‌دلیل ابتلا به آنژین و 138 نفر دیگر به ‌دلیل بروز سکته قلبی در بیمارستان بستری شدند. پس با مد نظر قرار دادن فاکتورهای خطرناک نظیر سیگار کشیدن و دیابت، محققان به این نتیجه رسیدند آن هایی که دچار فشار کاری هستند 35 درصد بیشتر از آن دسته از پرستارانی که می ‌توانند فشارهای کاری را تحمل کنند یا در کارشان فشار کمتری را متحمل می‌ شوند در معرض ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌ گیرند.

اما زمانی که آنان نتایج را براساس سن و سال مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند که عوارض و بیماری ‌های قلبی، زنان 50 سال یا زیر 50 سال را بیشتر تهدید می ‌کند. محققان دانمارکی بیمارستان دانشگاه گلوستروپ می ‌گویند: بر مبنای این تحقیق مشخص شد که سن ابتلا به عوارض قلبی در زنان پایین آمده است. آن ها می ‌افزایند: به ‌نظر می‌ رسد که فشارهای ناشی از کار، تاثیرات بسیار مخرب‌ تری بر وضعیت سلامت زنان جوان ‌تر می ‌گذارد.

استرس قسمت طبیعی زندگی ما است. اما اگر بیش از حد مجاز باشد ممکن است به ‌صورت بیمارگونه جلوه کند و زندگی فرد را به خطر اندازد. داشتن استرس کم می ‌تواند با به ‌وجود آوردن انگیزش شغلی و بهبود عملکرد افراد، مثبت و سازنده عمل کند ولی درصورتی‌ که استرس فرد زیاد شود نه فقط با اضطراب و افسردگی همراه خواهد بود بلکه موجب وقوع بیماری ‌های جسمانی از جمله حملات قلبی، زخم معده و سکته می ‌شود.

استرس و فعالیت شغلی زنان و وقت کمتری که آنان صرف سلامتی خود می‌ کنند، علاوه بر احتمال بروز عوارض قلبی در زنان زیر سن 50 سالگی موجب پایین آمدن ایمنی بدن زنان و ابتلای بیشتر آنان به برخی از اختلالات هورمونی می ‌شود. جدیدترین یافته‌ های علمی نشان می‌ دهد که استرس نقش مؤثری در اختلالات هورمونی دارد به‌ طوری‌که می تواند موجب به هم خوردن نظم دوره‌ های ماهانه در زنان شود و عوارض دیگری در سنین بالاتر از جمله ابتلا به مشکلات روحی و ناباروری را به همراه داشته باشد.

اضطراب و استرس در محل کار، زنانی که کمتر از 50 سال دارند را در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی قرار می ‌دهد.

به گزارش بی ‌بی سی، نتیجه تحقیقات محققان دانمارکی در زمینه‌ های محیطی و اشتغال حکایت از آن دارد که فشار کاری بر زنان زیر 50 تا 60 سال اثر مخرب می ‌گذارد. بر مبنای این تحقیق به ‌ویژه زنان پرستار در معرض ابتلا به عوارض ناشی از اضطراب و استرس محیط کار قرار دارند.

بنیاد قلب انگلیس می ‌گوید: افرادی که در کار دچار استرس می‌ شوند باید تلاش کنند تا با اتکا به مثبت نگری عوامل استرس ‌زا را از خود دور کنند. شواهدی نیز مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی به ‌دلیل فشار کار در مردان نیز وجود دارد اما به‌ دلیل شیوع بیشتر اضطراب در زنانی که کار می ‌کنند در این مطلب به تحقیق درباره این مسئله پرداخته شده است.

در این تحقیق محققان درباره فشار کار در بیمارستان ‌ها از بیش از 12 هزار پرستار 45 تا 64 ساله سؤال کردند و وضعیت سلامت این افراد را به‌ مدت 15 سال مورد بررسی قرار دادند.

طی این 15 سال 580 نفر از این پرستاران به‌ دلیل ابتلا به عوارض موضعی قلبی، 369 نفر از آنان به ‌دلیل ابتلا به آنژین و 138 نفر دیگر به ‌دلیل بروز سکته قلبی در بیمارستان بستری شدند. پس با مد نظر قرار دادن فاکتورهای خطرناک نظیر سیگار کشیدن و دیابت، محققان به این نتیجه رسیدند آن هایی که دچار فشار کاری هستند 35 درصد بیشتر از آن دسته از پرستارانی که می ‌توانند فشارهای کاری را تحمل کنند یا در کارشان فشار کمتری را متحمل می‌ شوند در معرض ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌ گیرند.

اما زمانی که آنان نتایج را براساس سن و سال مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند که عوارض و بیماری ‌های قلبی، زنان 50 سال یا زیر 50 سال را بیشتر تهدید می ‌کند. محققان دانمارکی بیمارستان دانشگاه گلوستروپ می ‌گویند: بر مبنای این تحقیق مشخص شد که سن ابتلا به عوارض قلبی در زنان پایین آمده است. آن ها می ‌افزایند: به ‌نظر می‌ رسد که فشارهای ناشی از کار، تاثیرات بسیار مخرب‌ تری بر وضعیت سلامت زنان جوان ‌تر می ‌گذارد.

استرس قسمت طبیعی زندگی ما است. اما اگر بیش از حد مجاز باشد ممکن است به ‌صورت بیمارگونه جلوه کند و زندگی فرد را به خطر اندازد. داشتن استرس کم می ‌تواند با به ‌وجود آوردن انگیزش شغلی و بهبود عملکرد افراد، مثبت و سازنده عمل کند ولی درصورتی‌ که استرس فرد زیاد شود نه فقط با اضطراب و افسردگی همراه خواهد بود بلکه موجب وقوع بیماری ‌های جسمانی از جمله حملات قلبی، زخم معده و سکته می ‌شود.

استرس و فعالیت شغلی زنان و وقت کمتری که آنان صرف سلامتی خود می‌ کنند، علاوه بر احتمال بروز عوارض قلبی در زنان زیر سن 50 سالگی موجب پایین آمدن ایمنی بدن زنان و ابتلای بیشتر آنان به برخی از اختلالات هورمونی می ‌شود. جدیدترین یافته‌ های علمی نشان می‌ دهد که استرس نقش مؤثری در اختلالات هورمونی دارد به‌ طوری‌که می تواند موجب به هم خوردن نظم دوره‌ های ماهانه در زنان شود و عوارض دیگری در سنین بالاتر از جمله ابتلا به مشکلات روحی و ناباروری را به همراه داشته باشد.

اضطراب و استرس در محل کار، زنانی که کمتر از 50 سال دارند را در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی قرار می ‌دهد.

به گزارش بی ‌بی سی، نتیجه تحقیقات محققان دانمارکی در زمینه‌ های محیطی و اشتغال حکایت از آن دارد که فشار کاری بر زنان زیر 50 تا 60 سال اثر مخرب می ‌گذارد. بر مبنای این تحقیق به ‌ویژه زنان پرستار در معرض ابتلا به عوارض ناشی از اضطراب و استرس محیط کار قرار دارند.

بنیاد قلب انگلیس می ‌گوید: افرادی که در کار دچار استرس می‌ شوند باید تلاش کنند تا با اتکا به مثبت نگری عوامل استرس ‌زا را از خود دور کنند. شواهدی نیز مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عوارض قلبی به ‌دلیل فشار کار در مردان نیز وجود دارد اما به‌ دلیل شیوع بیشتر اضطراب در زنانی که کار می ‌کنند در این مطلب به تحقیق درباره این مسئله پرداخته شده است.

در این تحقیق محققان درباره فشار کار در بیمارستان ‌ها از بیش از 12 هزار پرستار 45 تا 64 ساله سؤال کردند و وضعیت سلامت این افراد را به‌ مدت 15 سال مورد بررسی قرار دادند.

طی این 15 سال 580 نفر از این پرستاران به‌ دلیل ابتلا به عوارض موضعی قلبی، 369 نفر از آنان به ‌دلیل ابتلا به آنژین و 138 نفر دیگر به ‌دلیل بروز سکته قلبی در بیمارستان بستری شدند. پس با مد نظر قرار دادن فاکتورهای خطرناک نظیر سیگار کشیدن و دیابت، محققان به این نتیجه رسیدند آن هایی که دچار فشار کاری هستند 35 درصد بیشتر از آن دسته از پرستارانی که می ‌توانند فشارهای کاری را تحمل کنند یا در کارشان فشار کمتری را متحمل می‌ شوند در معرض ابتلا به عوارض قلبی قرار می‌ گیرند.

اما زمانی که آنان نتایج را براساس سن و سال مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند که عوارض و بیماری ‌های قلبی، زنان 50 سال یا زیر 50 سال را بیشتر تهدید می ‌کند. محققان دانمارکی بیمارستان دانشگاه گلوستروپ می ‌گویند: بر مبنای این تحقیق مشخص شد که سن ابتلا به عوارض قلبی در زنان پایین آمده است. آن ها می ‌افزایند: به ‌نظر می‌ رسد که فشارهای ناشی از کار، تاثیرات بسیار مخرب‌ تری بر وضعیت سلامت زنان جوان ‌تر می ‌گذارد.

استرس قسمت طبیعی زندگی ما است. اما اگر بیش از حد مجاز باشد ممکن است به ‌صورت بیمارگونه جلوه کند و زندگی فرد را به خطر اندازد. داشتن استرس کم می ‌تواند با به ‌وجود آوردن انگیزش شغلی و بهبود عملکرد افراد، مثبت و سازنده عمل کند ولی درصورتی‌ که استرس فرد زیاد شود نه فقط با اضطراب و افسردگی همراه خواهد بود بلکه موجب وقوع بیماری ‌های جسمانی از جمله حملات قلبی، زخم معده و سکته می ‌شود.

استرس و فعالیت شغلی زنان و وقت کمتری که آنان صرف سلامتی خود می‌ کنند، علاوه بر احتمال بروز عوارض قلبی در زنان زیر سن 50 سالگی موجب پایین آمدن ایمنی بدن زنان و ابتلای بیشتر آنان به برخی از اختلالات هورمونی می ‌شود. جدیدترین یافته‌ های علمی نشان می‌ دهد که استرس نقش مؤثری در اختلالات هورمونی دارد به‌ طوری‌که می تواند موجب به هم خوردن نظم دوره‌ های ماهانه در زنان شود و عوارض دیگری در سنین بالاتر از جمله ابتلا به مشکلات روحی و ناباروری را به همراه داشته باشد.

نکاتی درباره ی تپش قلب

تپش قلب

یک متخصص بیماری‌ های قلب و عروق با بیان این که عواملی چون استرس، هیجان و کم خوابی در تپش قلب موثر است، گفت: احساس آگاهی از ضربان قلب را تپش قلب می ‌گویند، زیرا افراد در مواقع عادی از تپش قلب خود ناآگاه هستند و این تپش قلب به صورت تپیدن و لرزیدن ظاهر می ‌شود.

 

دکتر منوچهر قارونی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: هرگاه فرد ضربان قلب خود را احساس می‌ کند لازم است به پزشک مراجعه کند، زیرا در مواردی که این تپش قلب ناشی از بیماری ‌های قلبی همچون افتادگی دریچه پرولاپس و یا فشار خون باشد، نگران کننده است. در غیر این صورت در سایر موارد که ناشی از استرس یا رژیم غذایی خاصی باشد، جای نگرانی وجود ندارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پراکندگی این بیماری افزود: تپش قلب در زنان شایع ‌تر است، اما درمان ‌های دارویی آن ربطی به سن و جنس ندارد و در همه افراد بسته به علت و ریشه تپش قلب یکسان است.

 

دکتر قارونی ادامه داد: مصرف برخی مواد غذایی چون چای و قهوه، سیگار و نوشابه های گازدار باعث تپش قلب می ‌شوند که در چنین مواردی رعایت یک رژیم غذایی خاص به افراد توصیه می‌ شود.

 

این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: غذاهای نفاخ، سبزیجات و میوه ‌های خام ممکن است باعث بروز تپش قلب در افراد شود.

احساس آگاهی از ضربان قلب را تپش قلب می ‌گویند

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به روش‌ های تشخیصی این بیماری گفت: کسی که دچار تپش قلب می ‌شود باید به پزشک مراجعه کند.

پس از انجام معاینات لازم نوار قلب از بیمار گرفته می ‌شود که تا حد زیادی می ‌تواند علت تپش قلب را مشخص کند.

گاهی نیز انجام آزمایش هایی برای تشخیص برخی بیماری های زمینه ‌ای لازم است.

در نهایت اگر علت تپش قلب مشخص نشود، دستگاهی به نام هولترمونیتور یا نوار قلب متحرک به فرد متصل می ‌شود تا اگر در طول 24 ساعت فرد دچار تپش قلب شد، نوار قلب در همان حالت از بیمار گرفته شود و نوع آریتمی قلب فرد مشخص شود.

علاوه بر هولتر مونیتور، می‌ توان از تست ورزش استفاده کرد تا پزشک و بیمار اطمینان حاصل کنند که فعالیت شدید، عامل به وجود آورنده ی آریتمی خطرناک نیست.

 

دکتر قارونی در پایان خاطر نشان کرد: اصول درمان تپش قلب بر حذف عامل به وجود آورنده(دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل) تشخیص و درمان بیماری های همراه(پُرکاری تیروئید ، افت قند خون ، علائم یائسگی و اضطراب) استوار است که در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرس ها و هیجانات و انجام ندادن فعالیت های ورزشی نامتناسب، تپش قلب فرد بهبود می ‌یابد.

http://www.google.com/imgres?start=148&hl=en&sa=X&tbo=d&biw=1024&bih=675&tbm=isch&tbnid=s2TMBpsak-Z2nM:&imgrefurl=http://arianzolfaghari.wordpress.com/2011/11/10/%25D9%2582%25D9%2584%25D8%25A8-%25D8%25A7%25DB%258C%25D9%2586-%25D9%25BE%25D8%25B3%25D8%25B1-%25D8%25A8%25DB%258C%25D8%25B1%25D9%2588%25D9%2586-%25D8%25A7%25D8%25B2-%25D8%25A8%25D8%25AF%25D9%2586%25D8%25B4-%25D8%25A7%25D8%25B3%25D8%25AA%25D8%25B9%25DA%25A9%25D8%25B3/&docid=nR3cZdnxh9EeWM&imgurl=http://arianzolfaghari.files.wordpress.com/2011/11/44680_496.jpg%253Fw%253D750&w=250&h=327&ei=326rUKkMhdvRBfmRgaAD&zoom=1&iact=rc&dur=516&sig=114106688097718698033&page=7&tbnh=145&tbnw=98&ndsp=28&DELFANved=1t:429,r:73,s:100,i:223&سلامت را فداي چشم و هم‌چشمي نکنيم

دکتر مهرداد ناظري، جامعه‌شناس و عضو هيات‌ علمي دانشگاه آزاد اسلامي درباره دلايل گرايش مردم به فست‌فود نظرات جالبي دارد. وي دراين‌باره مي‌گويد: «در فرهنگ‌هاي شرقي ما شاهد يک نوع تقليد از جامعه غرب هستيم که هنوز ضرورتي براي آن وجود ندارد. اگرچه برخي از دلايل گرايش ما به فست‌فودها ناشي از نيازهاي زمان است اما بخشي از آن نيز به جهت پاسخگويي به نيازهاي دروني خودمان است. در جامعه ما رفتن به فست‌فود به نوعي کلاس داشتن تعبير شده است و افراد از اين طريق پز مي‌دهند. به‌عنوان نمونه برخي از زنان خانه‌دار که آشپزي مي‌کنند از طرف دوستان خود با جملاتي نظير «حوصله داري هنوز قورمه‌سبزي درست مي‌کني؟» روبه‌رو مي‌شوند. در اثر چنين تفکري فست‌فود خوردن به مايه فخرفروشي تبديل مي‌شود که در آن سلامت را فداي چشم و هم‌چشمي مي‌کنيم.

علاوه بر اين در دنياي جديد، برخي از جامعه‌شناسان از مکان‌هايي مانند مراکز فروش فست‌فود به عنوان مکان سوم ياد مي‌کنند که پس از خانه و محل کار، امکان ديالوگ غيررسمي در آن فراهم مي‌شود. اين موارد باعث مي‌شود که رفتن به فست‌فودفروشي‌ها به يک تفريح تبديل شود و کارکردي به غير از محل صرف غذا نيز پيدا کنند. اين تفريح ارزان‌قيمت آن را به تجارتي پرسود تبديل مي‌کند که سلامت را قرباني مي‌کند.

بنابراين توصيه من اين است که به آشپزخانه‌هاي گرم خانه بازگرديم تا سلامت جسمي و روحي‌مان هر دو با هم تامين شود. کمک به مادران و همسران در پخت غذا هم به صورت واقعي باعث کم شدن کار آنها مي‌شود و هم سلامت خودمان را به دنبال دارد.

گنجه برای پنهان کردن : از سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن سينای بزرگ

DELFAN:
خوردن کره از فست‌فود ضرر کمتري دارد

بيماري‌هاي مرتبط با قلب و عروق، عامل اصلي مرگ‌ومير در کشور ما هستند. دکتر بهنود بيگدلي، عضو مرکز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي درباره مضرات فست‌فود روي عملکرد سيستم قلب و عروق مي‌گويد: «سوسيس‌ها و برگرها داراي چربي فراوان هستند. در روغن جامد سرخ مي‌شوند و سپس به آنها پنير و سس مايونز اضافه مي‌شود. بنابراين فست‌فود مجموعه‌اي از مضرات براي قلب و عروق است. فست‌فودها داراي مقادير زيادي اسيدهاي چرب ترانس و چربي اشباع هستند که مصرف اين مواد خطر سکته قلبي را به شدت افزايش مي‌دهد.

مصرف بيش از 5 گرم چربي ترانس در روز خطر سکته قلبي را 25 درصد افزايش مي‌دهد بنابراين خوردن کره از خوردن يک غذاي چرب سرخ‌شده ضرر کمتري دارد. در فست‌فودها معمولا ميزان چربي ترانس بسيار بالا است. از سوي ديگر فست‌فودها به دليل چربي بالاي خود افزايش وزن و در پي آن بيماري‌هاي قلبي‌عروقي را به‌دنبال دارند.

چربي‌هاي اکسيدشده موجود در فست‌فودها نيز باعث تصلب شرايين مي‌شود. فشارخون بالا در اثر مصرف اين غذاها که داراي نمک فراوان هستند يکي ديگر از زيان‌هاي مصرف آنهاست.»

گنجه برای پنهان کردن : از سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن سينای بزرگ

DELFAN:
فست‌فودهاي سالم ابداع كنيم

فست‌فودها از تركيب‌هايي تشكيل شده‌اند كه باعث چاقي و اضافه وزن مي‌شوند. دكتر فخرالسادات امامي، رييس سابق اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با بيان اين مطلب مي‌گويد: «مواد غذايي‌اي كه در فست‌فودها به كار مي‌رود بسيار چرب هستند و علاوه بر اينكه احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهند، سبب چاقي مي‌شوند.»

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايران، مهم‌ترين تاثير فست‌فودها را چاقي ذكر مي‌كند و مي‌گويد: «چاقي، عامل خطر بسياري از بيماري‌هاي غيرواگير است و در بروز پرفشاري خون، چربي خون، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و همچنين ديابت نقش عمده‌اي دارد.» دكتر امامي تاكيد مي‌كند: «فست‌فودها معمولا از مواد غذايي شور و چرب تشكيل شده‌اند و اين مواد چرب و شور، زمينه ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي را فراهم مي‌كند.» وي با اشاره به روغن‌هاي مايع تصريح كرد: «معمولا زماني كه گفته مي‌شود به جاي استفاده از روغن جامد از روغن مايع استفاده كنيد اين سوءتفاهم در افراد ايجاد مي‌شود كه خوردن روغن مايع ضرر ندارد. در صورتي كه كمترين عارضه‌اي كه مصرف زياد روغن ايجاد مي‌كند، چاقي و اضافه وزن است.»

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايران به مخلفاتي كه همراه فست‌فودها استفاده مي‌شود نيز اشاره مي‌كند: «مصرف سوسيس‌هاي چرب و ادويه‌هاي شور و همچنين نوشابه‌هاي گازدار به همراه فست‌فودها علاوه بر اينكه روند چاقي را تسريع مي‌كند، احتمال بروز بيماري‌هاي گوارشي را نيز افزايش مي‌دهد.» دكتر امامي با اشاره به زندگي شهرنشيني و سرعت آن توضيح مي‌دهد: «براي داشتن غذاي سالم و سريع مي‌توانيم فست‌فودهاي سالمي طراحي كنيم كه نمك و روغن آن در حد استاندارد باشد. علاوه بر اين بايد غذاهاي آماده سالم نيز طراحي كنيم.» رييس سابق اداره قلب وزارت بهداشت با بيان اينكه چاقي در كودكان به مرز خطر رسيده است، مي‌گويد: «بايد براي كودكان‌مان لقمه‌هاي تندرستي ابداع كنيم تا به جاي مصرف فست‌فودها و كيك‌هاي چرب از آبميوه‌هاي طبيعي و لقمه‌هاي سالم استفاده كنند.»

گنجه برای پنهان کردن : از سایت متعلق به موسسه فرهنگی ابن سينای بزرگ

DELFAN:
تاریخچه فست فود ایران به قلم خسرو معتضد


«ساندویچ خوردن درايران متداول نبوده فقط قزاق‌هايى كه جلوى در سفارتخانه‌ها و اماكن دولتى و خانه اعيان و اشراف كشيک مى‌داده‌اند سر ظهر ديزى آبگوشت سربازخانه را كه براى آنها مى‌آورده‌اند ابتدا آب آن را در باديه‌اى ریخته، نان سنگک در آن تريد كرده با قاشق یا دست مى‌خورده‌اند. سپس خود گوشت و سيب زمينى و نخود و لوبيا و ليموعمانى و گوجه فرنگى و پياز داخل ديزی را با گوشت‌كوب محكم كوبيده آن را لاى يک نان سنگک دو آتشه خشخاش زده بزرگ لوله كرده سرازيركرده قطعات پياز را هم با سر نيزه ريز كرده روى گوشت كوبيده ريخته، نان سنگ را به صورت لوله‌اى در آورده با لقمه‌هاى كله گربه‌ای نان و گوشت مزبور را كه ادويه و دارچين زیادی هم روی آن مى‌ريخته‌اند، مى‌خوردند.



در تهران طی دو دهه 1330 تا 1350 تعداد ساندویچ‌فروشى‌ها ازده‌هزار گذشت. در اوایل دهه 1340 ، همبرگر وارد بازار غذای ایران شد. تاپس همبرگر در بلوار ناهید ، خیابان جردن (آفریقا) ، اولین همبرگرها را با بهای سه تومان ، بله سه تومان عرضه می‌کرد که با یک بطری پنج ریالی نوشابه و یک پاکت سیب‌زمینی به بهای پنج ریال ، قفیمت کل غذا از 40 ریال بیشتر نبود ، وقتی همبرگز تاپس بهای غذای خود را گران کرد و چهل ریال بابت یک همبرگر گرفت ، غوغایی در تهران برپا شد. شهرداری دخالت کرد و دستور بازگشت به بهای سابق را داد که صاحب همبرگرفروشی زیر بار نرفت و به جای همبرگر ، پیتزا عرضه کرد که گران‌تر بود.

DELFAN:
فست فود تاثير شير مادر را از بين مي برد
 
تغذيه با شير مادر ، کودک را از ابتلا به آسم مصون مي دارد ولي غذاي آماده اين تاثير را از بين مي برد.
محققان علوم پزشکي در کانادا اعلام کردند فست فود يا غذاي آماده قادر است اثر مثبت شير مادر را در اين زمينه از بين ببرد.
دکتر آنيتا کوزيرسکي و همکارانش در دانشگاه آلبرتا مي گويند مصرف فست فود به ميزان يک يا دو بار در هفته تاثير مثبت شير مادر را در محافظت از سيستم تنفسي کودک از بين مي برد.

دکتر کوزيرسکي مي گويد همچمون ديگر مطالعات ما نيز دريافتيم که تغذيه با فست فود ، با خطر ابتلا به آسم همراه است.
تحقيقات اين دانشمندان نيز همچون بسياري از ديگر مطالعات نشان دهنده ارتباط بين شير مادر و جلوگيري از ابتلا به آسم بود.
دکتر کوريزيسکي و همکارانش دريافتند تغذيه با شير مادر به مدت بسيار کوتاه ، خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزايش مي دهد و در صورتي که کودک به مدت دوازده هفته يا بيشتر ، با شير ماد

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:,ساعت 15:12 توسط نگین| |


Power By: LoxBlog.Com